PİKNİK ALANLARI ANADOLU YAKASINDA NERELER?

1- Polonezköy

Piknik alanları Anadolu Yakası’nda nereler? Diye sorduğumuzda akla ilk gelen yerlerin başında hiç şüphe yok ki Polonezköy var. Doğa ile baş başa bir şekilde piknik yapabileceğiniz bir alan olan Polonezköyde piknik dışında farklı aktiviteler de yapabilirsiniz. Polonezköy, ayrıca ulaşım açısından da oldukça elverişli bir konumda yer alıyor.

 

2- Aydos Ormanı Mesire Yeri

Piknik alanları Anadolu Yakası’nda nereler? Sorusuna vereceğimiz ikinci cevap Aydos Ormanı Mesire Yeri… Piknik ve mangal keyfini doyasıya yaşayacağınız bir yer olan Aydos Ormanı Mesire Yeri’nde çocuklar için de oyun alanları mevcut. Aydos Ormanı Mesire Yeri bu yönüyle, ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği bir piknik alanı… Ayrıca Aydos Ormanı Mesire Yeri’nin içinde bulunan gölde de deniz bisikleti ile tur atabilir, piknik keyfinize farklı bir deneyim ekleyebilirsiniz.

 

3- Küçük Çamlıca Piknik Alanı

Küçük Çamlıca Piknik Alanı, Anadolu Yakası piknik alanları içinde yaşam alanlarına yakın ve elverişli bir konuma sahip olma özellikleri ile ön plana çıkıyor. Küçük Çamlıca Piknik Alanı bu özellikleri nedeniyle de piknik severler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Ayrıca Küçük Çamlıca Piknik Alanı’nın hemen yanı başında Çamlıca Kulesi de bulunuyor.

 

4- Beykoz Kaymakdonduran Ormanı

Beykoz sahiline sadece 5 kilometrelik mesafede bulunan Beykoz Kaymakdonduran Ormanı’nda yemyeşil, huzur dolu bir atmosfer sizi karşılayacak. Ahşap masaların bulunduğu Beykoz Kaymakdonduran Ormanı’nda, rahat bir şekilde piknik yapabilir, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

 

5- Elmasburnu Piknik Alanı

Beykozda yer alan Elmasburnu Piknik Alanı, sahile karşı konumlanıyor. Elmasburnu Piknik Alanı’nın sırtlarında ise harika manzarası ile Beykoz Ormanı konumlanıyor. Sessiz, sakin ve huzurlu bir atmosfer sunan Elmasburnu Piknik Alanı’nın tek bir dezavantajı var. Ne yazık ki buraya toplu taşıma ile ulaşım mümkün değil. Bu alanı sadece kişisel aracınız ile gidebilirsiniz.

 

6- Göztepe Mesire ve Piknik Alanı

Piknik alanları Anadolu Yakası’nda nereler? Sorusuna vereceğimiz son cevap; Göztepe Mesire ve Piknik Alanı… Doğanın içinde boğaza nazır bir alanda konumlanan Göztepe Mesire ve Piknik Alanı’nda bir gölet de mevcut.