İSTANBUL'DAKİ MACERA PARKLARI

  1. High Dose Park / Doğa Macera Parkı

İstanbul macera parkları listemizin ilk sırasında High Dose Park yer alıyor. Anadolu Yakası’nın ilk macera parkı olan High Dose Park, Aydos Ormanı’nın sınırları içerisinde konumlanıyor. High Dose Park’ı diğer macera parklarından ayıran en büyük özelliği ise yukarı doğru kayan farklı bir Zip Line’a sahip olması…

  1. Forestanbul

Forestanbul, İstanbul’un en ünlü macera parkları arasında yer alıyor.  65.000 metrekarelik devasa bir alanda yer alan Forestanbul, Türkiye’nin en büyük açık alan macera parkı ve etkinlik parkurlarından bir tanesi… Ancak ne yazık ki bu alana toplu taşıma ile ulaşmak oldukça güç… Buna karşın kendi aracınız ile Forestanbul’a rahatlıkla gidebilirsiniz.

  1. Soğuksu Macera Parkı

Küçükçekmece’de bulunan Soğuksu Macera Parkı, İstanbul macera parkları içinde sıradaki durağımız. Pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü ziyaretçilerine ücretsiz olarak kapılarını açan Soğuk Macera Parkı; tırmanma duvarı, zip – line, serbest düşme, ip parkuru, ağaçlar arası geçiş parkuru gibi alanları ile hizmet veriyor.

  1. İncekum Macerapark

Türkiye’nin en uzun menzilli macera parklarından bir tanesi olan İncekum Macerapark,  177 dönümlük bir arazinin üzerine kurulmuş durumda. Okçuluk ve at binme gibi sporları yapabildiğiniz bu macera parkının asıl farkı ise ATV safarisine imkân veriyor olması. Her yaştan ziyaretçiye uygun etkinliklerin bulunduğu macera parkı sınırları içinde mangal da yapmak serbest…

  1. Xtrem Aventures İstanbul

Xtrem Aventures İstanbul, konumu itibari ile en kolay ulaşılabilen macera parkları arasında yer alıyor. Sarıyer’de konumlanan alan, 8000 metrekarelik devasa denilebilecek bir ormanlık arazide konumlanıyor. İçinde küçük bir bunge jumping alana da yer veren macera parkında; 4 farklı zorluk seviyesinde olan ip parkurları ve zip line bulunuyor.

  1. Şehr-i Macera

Macera parkları listemizdeki son durağımız Şehr-i Macera… Bakırköy ilçesinde, E-5’in hemen yanında konumlanması sebebiyle, İstanbul’daki en elverişli konuma ve kolay ulaşıma sahip olan macera parkı diyebiliriz. Alanda; yüksek ip parkuru, tırmanma parkuru ve zip line bulunuyor.